Nieuwbouw Trekfietsviaduct A4

In Den Haag verrijst een prachtig trekfietsviaduct nabij de A4. Het viaduct bestaat uit twee brugdelen die beiden een lengte hebben van ongeveer 80 meter. Deze worden in twee delen van 40 meter aangevoerd en gemonteerd op tijdelijke steunpunten. Vervolgens kunnen de brugdelen constructief worden verbonden. Om deze constructie te dragen, hebben we ruim 330 stuks buisschroefpalen de grond in geboord!

Over het project

Het aangeboden ontwerp is een stalen kokerliggerviaduct met een totale lengte van 330 meter. Hiervan hangt 160 meter direct boven de snelweg. Er worden daarom 3 meter hoge anti-vandalismeschermen van RVS-gaas aan de zijkanten van het viaduct geplaatst. Aan de zuidwestzijde is het scherm voorzien van RVS-plaatjes, zodat een comfortscherm ontstaat.

Zonneboom

Door gebruik te maken van verschillende kleuren worden afbeeldingen van fietsers weergegeven. Daarnaast is het viaduct voorzien van LED-verlichting en voorziet het zichzelf in de energiebehoefte door middel van een zonneboom. Deze kunstmatige boom met zonnepanelen als bladeren vangt de nodige zonne-energie op. 

Frits Verhoeven
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
24-05-2019
Einddatum
27-06-2019
Palen
336
Steunpunten
8

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Aannemer
Dura Vermeer Infra Regio Zuid West
Ontwerp
Quist Wintermans Architekten bv
Producten
Diensten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.