Woongebouw Het Dok - Vroom Funderingstechnieken
Default sam 0406 projectheader

Woongebouw Het Dok

Op het NDSM-terrein hebben wij met twee funderingsmachines, hulpkranen, betonmixers, shovels en een team van collega's de fundering verzorgd voor ruim 400 wooneenheden. De palen die wij hebben vervaardigd, zijn vibro-combipalen. Bij dit paalsysteem wordt als paalkern een prefab betonelement (octicon) in de buis gehangen en op diepte gebracht. Tijdens het vervaardigen van de palen hebben wij gebruik gemaakt van een geluidsmantel om het geluid te reduceren.

Als de bouwput ontgraven wordt dan zijn de prefab betonelementen (octicon) niet meer zichtbaar, omdat deze verdiept zijn weggeheid. Dit heeft als grote voordeel dat het snellen van de elementen niet meer nodig is.

Woongebouw

Onder het woongebouw komt er een ondergrondse parkeergarage voor honderd auto’s, op een insteekverdieping wordt een inpandige fietsenstalling voor 1.350 fietsen gerealiseerd. Laatstgenoemde voorziening wordt ontsloten door drie fietsroltrappen. De 150 meter lange plint wordt vrijgehouden voor een mix aan publieke functies, die moeten bijdragen aan de levendigheid rond het gebouw. 

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.