26 woningen Thuis aan de Zaan - Vroom Funderingstechnieken
Default lnwi4344 projectheader

26 woningen Thuis aan de Zaan

Na de sloop van de oude fabriekspanden en een scheepswerf aan de Bleekersstraat worden hier 26 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Zeker in het Zaandamse is hiervoor een solide fundering nodig, in dit geval door het toepassen van DPA-palen met daarop prefab funderingsbalken. De uitvoering ligt in handen van BAM.

In overeenstemming met de bewoners van de Bleekersstraat is ervoor gekozen om de heimachine over De Zaan naar de bouwplaats te transporteren. Naast de heimachine zullen nog enkele bouwmaterialen per boot aangevoerd gaan worden.

Architectuur

Het project is direct gelegen aan de Zaan en op een steenworp afstand van het centrum van Zaandam. Bijzonder aan Thuis aan de Zaan zijn de drie architectuurstijlen die hier zijn toegepast. Voor 19 eengezinswoningen betreft dit de jaren ’30 architectuur, waarmee wordt aangesloten op de bestaande wijk het Vissershop die onlangs geheel vernieuwd is. De 3 woningen aan het haventje zijn kloeke kadewoningen geworden, verwijzend naar het Zaanse industriële verleden met zijn pakhuizen langs de Zaan. Saillant detail is dat de bewoners van deze 3 woningen de mogelijkheid hebben om in het privé-haventje hun bootje aan te leggen. De laatste 4 woningen aan de Bleekersstraat zijn ook geïnspireerd door het verleden van de locatie. Zo was hier vroeger een scheepswerf gevestigd en deze woningen zijn geheel in Zaanse stijl opgetrokken.

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.