Distributiecentrum HelloFresh - Vroom Funderingstechnieken
Default dsc08259 projectheader

Distributiecentrum HelloFresh

In Bleiswijk is de eerste paal de bodem in gegaan voor het nieuwe distributiecentrum van HelloFresh, uitgevoerd voor hoofdaannemer Pleijsier Bouw. Onze constructeur Pieter Timmer kent het project tot in de kleinste details.

Pieter berekende onder andere het grondmechanisch draagvermogen voor de VSD vloerpalen in opdracht van Schipper Vloeren.

Strak palenplan

Het distributiecentrum van HelloFresh zal straks bestaan uit een vriescel, magazijn, expeditieruimte, kantoor en laadkuil. Een uitdaging om dit uit te werken tot een strak palenplan. Pieter: “Schipper Vloeren heeft ons gevraagd om voor 20.000 m2 vloer de VSD-palen te ontwerpen. De belasting was bekend en de voorkeur ging uit naar vibro-SD palen. We hebben hiervoor de sondering en een oppervlaktetekening met de belasting ontvangen en daarmee kunnen we beginnen met de engineering. We tekenen dan zelf het palenplan. Hierbij hebben wij natuurlijk ook rekening gehouden met het palenplan van de vibro-palen, dat is opgesteld door de hoofdconstructeur.”  

Service

“De opdrachtgever geeft de paalbelasting op en wij bepalen de diameter en kijken hoe diep we gaan. Als een opdrachtgever een aanvraag doet waarvan wij denken dat we dat beter in een andere paalsysteem kunnen uitvoeren, dan werken we de offerte uit en nemen ons alternatief daar in mee. Dan doen we dat stuk engineering als service.”  

Verantwoordelijkheid

“Je wilt dat de machine de palen goed op diepte krijgt en het veld gaat vullen. Het is mede onze verantwoordelijkheid dat dat ook haalbaar is. Bij twijfel trekken we in een vroegtijdig stadium aan de bel en nog in het traject van engineering adviseren we om te kiezen voor bijvoorbeeld kortere en meer palen of een ander paalsysteem,” aldus Pieter Timmer.

Default rsm 78 104
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een e-mail.