14 Appartementen C-ZAN

Aan de ring van Amsterdam bouwt Hecon Bouwgroep 14 appartementen. Na een traject van 7 jaar is de kogel door de kerk: er wordt gebouwd! Vroom heeft inmiddels de heipalen en de prefab fundering aangebracht, bestaande uit prefab funderingsbalken met een prefab kademuur. Ook de liftput in het centrum van het gebouw is prefab.

Over het project

Als tijdelijke belasting is op de bouwlocatie een dikke laag zand aangebracht. Het heiwerk wordt bovenop die zandlaag uitgevoerd en de palen moeten dan ook een behoorlijk stuk verdiept worden weggeheid. Na het heiwerk is de bouwput ontgraven tot de onderzijde van de fundering, zodat meteen de kruipruimte is ontstaan. Aan de kant van de gracht is een prefab kademuur geplaatst. De hoge elementen moesten in een kort tijdsbestek worden gerealiseerd en daarom is gebruik gemaakt van prefab elementen. Vroom heeft de prefab fundering in één dag geplaatst.

Het project

Het appartementencomplex ligt aan de rand van de wijk Elzenhage, dat qua architectuur nogal divers is. Het karaktervolle, compacte gebouw sluit aan één zijde aan op de bebouwing van de singel, aan de andere zijde op een rij eengezinswoningen. Het bestaat uit vier verdiepingen.

 14 Appartementen C-ZAN Vroom BV image
 14 Appartementen C-ZAN Vroom BV image
 14 Appartementen C-ZAN Vroom BV image
 14 Appartementen C-ZAN Vroom BV image
 14 Appartementen C-ZAN Vroom BV image
Bron: Jeanne Dekkers

Dick Reijnders
Projectleider
Wind tegen is wind mee als je de andere kant op gaat
Startdatum
13-05-2015
Einddatum
05-06-2015
meter paal
1034
meter fundering
211

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Vesteda
Aannemer
Hecon Bouwgroep
Ontwerp
Jeanne Dekkers
Diensten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan