De perfecte combi - Vroom Funderingstechnieken
Img 07

De perfecte combi

WOONopMAAT en de Gemeente Heemskerk werken samen aan de herstructurering van de Slotheerenbuurt in Heemskerk. De bestaande portiekwoningen aan de Simon van Haerlemstraat en Jan van Polanenstraat maken plaats voor nieuwe woningen. Het hele openbare gebied wordt opnieuw ingericht. Eerst sloop en nieuwbouw aan de Jan van Polanenstraat, gevolgd door sloop en nieuwbouw aan de Simon van Haerlemstraat. De nadruk ligt hierbij op het groene karakter. Vroom verzorgt de complete fundatie.

Wij zijn door Lokhorst betrokken bij het project om een zo economisch mogelijk plan met elkaar te maken. Hierbij was de snelheid van uitvoering een belangrijk item. Om de snelheid te behalen, is gekozen voor het 'Vroom totaalpakket': maatvoering, schroefpalen en prefab fundering.

In 7 weken tijd worden 329 schroefpalen geproduceerd en 1.140 mtr. prefab fundering gemonteerd. Ook bij de appartementen wordt de gehele funderingsconstructie in prefab uitgevoerd inclusief de betonnen liftput.

De prefab funderingsbalken bij de appartementen zijn een meter hoog en daardoor moeilijker in het werk te produceren. Doordat de elementen nu prefab worden geplaatst, is de complete fundering van de appartementen in één dag gereed. De funderingsbalken van de koopwoningen worden ook in één dag geplaatst, opgevolgd door één dag montage van de huurwoningen.  

Default spr website 165 185 6 5 19
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)299 409 507 of stuur ons een e-mail.