Minimale overlast door DPA schroefpalen

In Blok F Oostzijderpark in Zaandam komen studio’s en twee-kamer-appartementen voor de sociale huur. Ook komen er 20 ‘Kamers met Kansen’.

Over het project

Voor de fundering van het project hebben we, in goed overleg met de opdrachtgever, gekozen voor het gebruik van DPA schroefpalen. We hebben besloten te boren in plaats van te heien om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor het gebouw naast ons, dat van de Veiligheidsregio. Met deze boortechniek laten we zien dat we ons samen inzetten voor milieuvriendelijk bouwen. Zelfs dichtbij kwetsbare plekken kunnen we op deze manier de rust bewaren en een stevige fundering garanderen. Dit bewijst dat we voor iedere speciale locatie een eigen en gepaste oplossing hebben.

Nieuwe start

Deze woonruimtes zijn specifiek gecreëerd voor jongeren die na een periode van zorgbehoevendheid of een complexe thuissituatie weer zelfstandigheid opbouwen, met extra ondersteuning waar dat nodig is.

Duurzaamheid staat centraal in de opzet van Blok F, waarbij er speciale aandacht is voor het vormgeven van gedeelde ruimtes die ontmoetingen tussen bewoners stimuleren. Elementen zoals een dakterras en een wasruimte zijn strategisch geplaatst om de gemeenschapszin te bevorderen. De locatie van Blok F is uitmuntend gekozen binnen het Oostzijderpark, onderdeel van een toekomstige groenstrook die een nieuwe dimensie zal geven aan de stedelijke ontwikkeling van het gebied.

Marcel Hoogeweg
Projectleider
Samen is niet alleen
Startdatum
10-10-2023
Einddatum
20-10-2023
appartementen
73
palen
118

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Timpaan Vastgoed- en Gebiedsontwikkeling
Aannemer
Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V.
Ontwerp
Rudy Uytenhaak + partners architecten
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan