Nieuwbouw TMA Logistics Amsterdam

We funderen de nieuwbouw van het bedrijfspand en kantoor voor TMA Logistics in het Westelijk Havengebied van Amsterdam met vibro-SD palen en vibropalen, type HBF.

Over het project

De in de grond gevormde en grondverdringende vibro-SD (Small Diameters) palen kunnen worden toegepast onder vloeren in bedrijfshallen en onder paalmatrassen. De combinatie paal en vloer leiden vaak, en zo ook hier, tot een economisch ontwerp: de vibro-SD palen zijn met een zeer hoge productiesnelheid en korte doorlooptijd aangebracht. 

Bekijk de 3D-animatie en alle kenmerken van dit paalsysteem hier.

TMA Logistics is binnen het Noordzeekanaalgebied een belangrijke logistieke speler en verricht overslag van containers via binnenvaart, shortsea en deepsea. Daarnaast worden auto’s, breakbulk, agriproducten en projectladingen overgeslagen op de TMA terminals in Velsen, Beverwijk, Harlingen en Amsterdam.

TMA heeft 100.000 m2 aan logistieke warehouses in het Noordzeekanaalgebied, Alkmaar en Harlingen. Op het gebied van duurzaamheid is TMA vooruitstrevend middels binnenvaart en nieuwe energie. De schepen van TMA zorgen voor een reductie van transport met vrachtwagens en daarmee voor een reductie van uitstoot. Daarnaast is TMA sterk in de overslag van windmolens, windmolenonderdelen, energiekabels en zonne-energie gerelateerde producten. TMA Logistics levert zo een bijdrage aan de energietransitie.

Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Amsterdam 72215 23948 Vroom BV image
Bron: groothuisbouwgroep.nl

BREEAM

De bouw van het bedrijfspand wordt gerealiseerd volgens BREEAM-NL. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is wereldwijd de leidende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving. Deze methode zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is uitgegroeid tot de de-facto maatlat om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen en gebieden te beschrijven. Door BREEAM toe te passen en te gebruiken, worden opdrachtgevers geholpen bij het meten en verbeteren van de duurzaamheid van gebieden en gebouwen. Zo creëren zij meerwaarde en verlagen de risico’s.

De duurzaamheidsdoelstellingen stijgen uit boven het wettelijk minimum. BREEAM-NL certificering is daarmee ‘bovenwettelijk’ en is dan ook een vrijwillige keuze van de opdrachtgever.

Fred Klaver
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
26-01-2023
Einddatum
16-03-2023
kantoor en opslagruimte
1
palen
4135

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
TMA Logistics
Aannemer
Ontwerp
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan