67 woningen Kwadijkerpark

Voor het project Kwadijkerpark Fase 1 heien wij de prefab heipalen en leveren en monteren wij de prefab funderingsbalken voor 67 nieuwbouwwoningen. Tussen de bestaande bebouwing van de Prinsenstichting en omgeven met het groen en de waterpartijen van het park vinden wij onze weg.

Over het project

Bent u op zoek naar een naadloze en efficiënte bouwervaring? Dan is een samenwerking tussen een funderingsbedrijf en een betonmontagebedrijf de perfecte keuze voor uw bouwproject. Het combineren van de expertise van deze twee bedrijven biedt talloze voordelen voor uw bouwproject. Ten eerste zorgt Vroom Funderingstechnieken voor een stevige en betrouwbare fundering. Vervolgens zorgt Vroom Betonbouw voor een snelle en precieze installatie van betonnen constructies, waardoor uw project snel vorm krijgt.

Door de samenwerking tussen deze twee bedrijven wordt er ook gezorgd voor een naadloze communicatie tussen de verschillende teams, wat resulteert in een efficiënte en gestroomlijnde bouwervaring. Dit zorgt ervoor dat uw project op tijd en binnen het budget wordt voltooid, zonder dat er kostbare tijd en middelen verloren gaan.

Herontwikkeling

In het noorden van Purmerend ligt het Kwadijkerpark, een terrein dat in de jaren 80 in de polder ten noorden van de stad is ontwikkeld als instellingsterrein van de Prinsenstichting. Het terrein kenmerkt zich als een veilige, besloten groene ruimte, waar bewoners en verzorgers in alle rust kunnen leven en werken.

Na ruim 30 jaar wordt het verouderde terrein herontwikkeld, waarbij de Prinsenstichting met het bouwen van een aantal nieuwe zorggebouwen aan de rand van het terrein weer vele jaren vooruit kan. Bij het ontwikkelen van Kwadijkerpark staat de enscenering van de woningen in het landschap centraal en lopen de woningen en het landschap in elkaar over. Uitgangspunt hiervoor is het park in de Engelse landschapsstijl. Zwierige paden leiden de bewoners en bezoekers langs boomgroepen, open ruimtes afgewisseld met spannende zichtlijnen over weides en waterpartijen. In het Kwadijkerpark krijg je het gevoel van wonen in een natuurvakantiepark met voorzieningen en veel openbare ruimte. Gelukkig, vrij, groen, gezellig, ruimtelijk, warm en duurzaam wonen.

Dát vind je in Kwadijkerpark, gelegen naast het mooie lintdorpje Kwadijk in Purmerend. Een natuurrijke en sociaal georiënteerde wijk, midden in het bestaande park. Te midden van volwassen bomen en prachtige waterpartijen komen duurzame en architectonisch fraaie huizen, waaronder twee-onder-een-kapwoningen, future living woningen en eengezinswoningen. Ieder huis wordt sfeervol in de natuurrijke omgeving opgenomen en voorzien van een mooie tuin of een royaal terras met volop privacy. Hier waan je je iedere dag op vakantie. 

De Prinsenstichting is in hetzelfde park gevestigd en biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor ontstaat in Kwadijkerpark op een natuurlijke wijze sociale interactie tussen nieuwe en bestaande bewoners, wat prachtige ervaringen zal opleveren. Hier is wonen mooi voor elkaar.

Meer info op https://kwadijkerpark.nl/nl/

Dick Reijnders
Projectleider
Wind tegen is wind mee als je de andere kant op gaat
Startdatum
21-12-2022
Einddatum
28-03-2023
woningen
67
palen
571

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Rochdale
Aannemer
BAM Wonen Nieuwbouw Concepten
Ontwerp
FKG Architecten aan de Zaan
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan