Slimme logistiek in Zaandam

Voor dit project vervaardigen wij maar liefst 7.100 vibro-SD palen. Deze in de grond gevormde en grondverdringende palen worden door ons veelvuldig toegepast onder vloeren van bedrijfshallen en onder zogenaamde paalmatrassen. De combinatie paal en vloer leiden tot een economisch ontwerp, mede door de zeer hoge productiesnelheid.

Over het project

DHG is gestart met de bouw van Smartlog Zaandam. Het logistieke distributiecentrum wordt gebouwd op een herontwikkelingslocatie op bedrijventerrein Westerspoor in Zaandam aan het Noordzeekanaal; een toplocatie voor logistieke bedrijven.

Het hoogwaardige distributiecentrum telt straks totaal 26.000 m² vloeroppervlak voor warehouse, mezzanine en kantoorruimte.

De locatie biedt een uitstekende bereikbaarheid vanaf de Zuidelijke Randweg, die een directe verbinding biedt met de A8, A9 en A10 en de Westzanerweg. De locatie is uitstekend bereikbaar over land en water dankzij de ligging aan het Noordzeekanaal, het tweede havengebied van Nederland (na Rotterdam Europoort). Schiphol ligt op slechts 20 minuten afstand.

Smartlog Zaandam zal volgens het welbekende Smartlog-concept gebouwd worden als een hoogwaardig en duurzaam distributiecentrum met een gegarandeerde kwaliteit van vastgestelde specificaties. Zo wordt het voorzien van energiezuinige LED-verlichting, zonnepanelen, vloerverwarming en zal het geheel gasloos in gebruik worden genomen. Een intelligent gebouwbeheersysteem stuurt de energiezuinige klimaatinstallaties en -regelingen aan voor het beste resultaat.

Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Zaandam 72218 Vroom BV image
Bron: dhg.nl

Over Smartlog

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributiecentra volgens het Smartlog-concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 200.000 m² Smartlog in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is in afrondende fase van de verwerving van diverse locaties in heel Nederland om daarmee ontwikkelpijplijn weer aan te vullen.

Leon Klaassen
Projectleider
Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Startdatum
16-01-2023
Einddatum
13-02-2023
M2
26000
palen
7100

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
DHG
Aannemer
Goldbeck Nederland B.V.
Ontwerp
Convex Architecten
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan