50 woningen en 6 appartementen

Voor dit opvallende nieuwbouwproject op een historische locatie in Oudewater maken wij de fundering met DPA schroefpalen, een in de grond gevormd en grondverdringend geschroefd paalsysteem.

Over het project

Op de Westerwal komt een nieuwe woonwijk met karakter. Fase 1 bestaat uit 50 woningen en 6 appartementen. Een project met een heel divers woningaanbod. Sfeervol en karakteristiek wonen, geĆÆnspireerd op de historie van de oude Hollandsche waterstad en het industriĆ«le verleden op de Westerwal. Direct aan de Hollandsche IJssel en aan de rand van de gezellige binnenstad. Een verborgen pareltje midden in de Randstad. 

Vanwege de aanwezige belendingen en nog aanwezige funderingen van vroegere bebouwing is gekozen voor DPA schroefpalen, die een lengte hebben van gemiddeld 21 meter en een diameter van 410 mm.

Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Oudewater 66878 Vroom BV image
Bron: nieuwbouw-oudewater.nl

Historische locatie met toekomst

Oudewater verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart. Oudewater ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandse IJssel. Oudewater heeft ruim 300 historische panden, 97 gemeentelijke monumenten en 127 rijksmonumenten en daarmee de hoogste monumenten-dichtheid van Nederland. 

De karakteristieke sfeer van Westerwal wordt mede bepaald door de ligging aan de Hollandsche IJssel, waar je naar hartenlust kunt varen. De twee sloepenhavens, Singelhaven en Six, die zullen worden aangelegd, staan in rechtstreekse verbinding met de Hollandsche IJssel. Via de sluis in de historische binnenstad kan je met een sloep naar de Linschoten varen. 

De natuur krijgt volop de ruimte in Westerwal; er worden nieuwe bomen en hagen aangeplant en de oevers worden zoveel mogelijk groen aangelegd. Er komt een natuurspeeltuin met duurzame houten toestellen waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven en eindeloos fantaseren. Daarnaast komt er een wadi voor de opvang van overtollig regenwater.

Fred Klaver
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
01-11-2022
Einddatum
25-11-2022
woningen en appartementen
56
palen
276

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Westerwal Wonen B.V.
Aannemer
Reuvers Ontwikkeling & Bouw
Ontwerp
Hans Been Architecten en Monadnock
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan