368 appartementen Weverstede

Voor de nieuwbouw van 368 appartementen aan de Weverstede in Nieuwegein maken wij de fundering met DPA-PLUS schroefpalen.

Over het project

In dit nieuwbouwplan, dat aan hoge architectonische eisen voldoet, komen tevens een restaurant, bedrijfsruimten en veel groen.

Er is op advies van en in samenwerking met de constructeur gekozen voor het paalsysteem DPA-PLUS schroefpalen. Deze worden in de grond gevormd door grondverdringend te schroeven. De grond wordt zijdelings verdrongen zodat alleen de boorbuis beperkt vrijkomende boorgrond bevat. De productie is trillingsarm, wat een voordeel is wanneer wordt geproduceerd nabij belendingen die schadegevoelig zijn door zettingen en/of trillingen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat ziet u hier in onze 3D-animatie

Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Nieuwegein 66848 Vroom BV image
Bron: Cirkelstad.nl

Participatie door meedenken en -tekenen

Net als in veel andere steden in Nederland, is ook in Nieuwegein de vraag naar woningen groot en is de binnenstad bij uitstek geschikt voor de bouw van nieuwe woningen. Dicht bij de winkels, voorzieningen en het openbaar vervoer. Het betreft hier het ontwerp van appartementen, verdeeld over een bouwblok met twee hoogteaccenten, en een vrijstaande toren als landmark.

De ontwikkeling van het Stationsgebied kreeg serieus vorm vanaf 2018. Op 11 december 2020 werd een meedenk- en meetekenbijeenkomst gehouden om de idee├źn van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen op te halen. Een deel van deze inbreng is meegenomen in de ontwerpen van het Stationsgebied.

Frits Verhoeven
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
22-08-2022
Einddatum
14-10-2022
appartmenten
368
palen
556

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Fresch Real Estate, Bridges Real Estate
Aannemer
Akor B.V.
Ontwerp
Urban Climate Architects

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan