THIS.Amsterdam brengt nieuw elan

Voor dit nieuwbouwproject aan de Distelweg in Amsterdam Noord vervaardigen wij de fundering met vibro-combipalen en HEK-combi-schroefpalen.

Over het project

Het nieuwbouwproject brengt de omgeving van Amsterdam Noord verder tot leven. Op verzoek van de constructeur zijn in eerste instantie drie paaltypen beschouwd, te weten: prefab betonpalen, vibropalen met heiend getrokken heibuis en een trillingsvrij paalsysteem. Voor het trillingsvrije paalsysteem is in overleg met de constructeur besloten uit te gaan van schroefpalen met verloren punt, met groutinjectie. In de berekeningen van de schroefpalen met verloren punt is uitgegaan van het aanbrengen van de palen met groutinjectie, wat voor de installeerbaarheid van de palen naar de benodigde paalpuntniveaus noodzakelijk is. 

Nieuw elan

De moderne architectuur en het rustgevende groen geven nieuw elan aan het industriële verleden van het gebied. De nieuwbouw bestaat uit de ontwikkeling van (deels hoge) woon- en/of kantoorgebouwen tot maximaal 30 meter hoogte, inclusief parkeerkelder. De parkeerkelder wordt onder een gedeelte van het gebouw gerealiseerd en zal half verdiept zijn. Rondom de gebouwen wordt een Oeverpark gecreëerd met ruimte voor een kleinschalig horecapaviljoen.

Amsterdam-Noord is een levendig en inspirerend stadsdeel dat zich meer en meer ontwikkelt tot het creatieve centrum van Amsterdam. Het zit vol contrasten. Van indrukwekkende moderne architectuur, hippe restaurants, stijlvolle eetgelegenheden en een geavanceerde start-up scene tot industriële plekken, pittoreske landelijke delen, groene parken en buitengebieden.

Marcel Hoogeweg
Projectleider
Samen is niet alleen
Startdatum
22-06-2022
Einddatum
18-07-2022
gebouwen
2
palen
611

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Distelweg 113 B.V.
Aannemer
Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V.
Ontwerp
Powerhouse Company, Orange Architects, Next Architects

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan