Nieuwbouw in hartje Edam

In het oude centrum van Edam vervaardigt Vroom DPA-schroefpalen voor de fundering van 43 woningen en 38 appartementen. Dit paalsysteem is een grondverdringend, geschroefd paalsysteem met beperkt uitkomende boorgrond. Het is trillingsarm en dat is op deze locatie van groot belang vanwege de ruime aanwezigheid van monumentale panden.

Over het project

Wonen in Baandervesting is kiezen voor wonen in de oude binnenstad van Edam, met het comfort van nu en zonder het ruimtegebrek dat hier vaak mee gepaard gaat. Baandervesting bestaat uit totaal 81 woningen. In het gevarieerde totaalontwerp bevindt zich voor iedere woonwens een geschikt type woning: 41 verschillende typen herenhuizen, 2 twee-onder-één kapwoningen en 38 appartementen van verschillende omvang. 

Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Edam 66837 Vroom BV image
Bron: nieuwbouw-baandervesting.nl

Voor ieder wat wils

Starters, jonge gezinnen, doorstromers of zij die reeds gesetteld zijn: dit is wonen in een van de ‘nieuwe monumenten’ in het hart van Edam. Achter al deze gevels bevinden zich hedendaagse woningen die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Waar er in de historische stad bijvoorbeeld geen ruimte is voor privéparkeerplaatsen, hebben de woningen in Baandervesting parkeerplaatsen op eigen terrein en ook voor bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid. Bij de indeling van de verschillende woningen is rekening gehouden met het uitzicht op de oude stad of de eigen tuin en met de lichtinval, waardoor er zowel tuin- als straatgerichte woningen zijn. Deze bijzondere combinatie van een ‘historisch’ decor en charmante, dorpse gezelligheid met het comfort van alle woonkwaliteiten van nieuwbouw, maken Baandervesting tot een buitengewoon project. De ligging aan het Markermeer maakt Edam een aanlokkelijke woonplaats voor liefhebbers van watersport, water en ruimte. In de directe omgeving van Edam vind je de typisch Hollandse vissersplaatsen Volendam, Monnickendam en Marken. Wonen in Edam is een goed bewaard geheim.

Marcel Hoogeweg
Projectleider
Samen is niet alleen
Startdatum
11-04-2022
Einddatum
30-05-2022
kopers
81
palen
450

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
V.O.F. Baandervesting (BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KondorWessels Projecten)
Aannemer
HSB Bouw B.V.
Ontwerp
Mulleners + Mulleners Architecten
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan