Brughoofd Venlo

De Weerdsprong verbindt de Maasboulevard in Venlo met het stadspark op de Kop van de Weerd. Voor dit werk zijn Vibro-palen geproduceerd.

Over het project

De Weerdsprong verbindt de Maasboulevard in Venlo met het stadspark op de Kop van de Weerd. Voor dit werk zijn Vibro-palen geproduceerd.

De inwoners van Venlo gaven de meeste stemmen aan het ontwerp van ipv Delft.
De naamgeving van de burg verliep via een prijsvraag. Uiteindelijk koos de jury uit de circa 1.400 inzendingen voor de naam Weerdsprong.

De Weerdsprong verbindt de Maasboulevard met het stadspark op de Kop van de Weerd. Er kon gekozen worden uit twee genomineerde ontwerpen, te weten van ipv Delft en Royal Haskoning. Het ontwerp van ipv Delft kreeg 70% van de 2600 stemmen..

Het ontwerp van dit bureau is een moderne slanke brug met verschillende referenties aan de Romeinse historie van Venlo. Zo verwijzen de vorm en detaillering naar de Romeinse boogbrug. De aansluitingen van de steunbogen zijn zodanig gedetailleerd dat ze lijken op de opleg- en sluitstenen uit de Romeinse tijd.
De brug vormt een belangrijke schakel in de doorgaande fietsverbinding en is ook de oversteek voor wandelaars langs de Maas. De brug loopt over de passantenhaven.

(Brugontwerp: The artist imprssion is van ipv Delf

De foto's zijn genomen door de Vroom medewerker Raymond Rouw, die samen met Drik Jonk en machinist Edwin v.d. Giessen het werk uitvoert.


Feiten en getallen

Ontwerp ipv Delft
Aannemer Dura Vermeer Beton- & Waterbouw Nijmegen
Constructeur VIRO Engineering

Vibro-palen
De in de grond gevormde geheide Vibro-palen zijn te lood en als schoorpalen 5:1 en 12:1 geproduceerd.
Fase 1

  • Aantal 10
  • Lengte 7 - 12 m
  • Doorsnede 508 ⁄ 620

Fase 2

  • Aantal 16
  • Lengte 6 - 12,5 m 

Fred Klaver
Projectleider
Samen maken we het

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Aannemer
Ontwerp
Diensten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Check onze vacatures hier