124 vakantiewoningen Nieuwvliet-Bad

Vroom Betonbouw monteert prefab funderingsbalken voor de fundering van 124 luxe vakantiewoningen in Nieuwvliet-Bad, aan de Zeeuwse kust.

Over het project

Vroom Betonbouw berekent, produceert en monteert funderingsbalken. Bouwen met funderingsbalken komt de efficiency, de bouwsnelheid en de constante kwaliteit van het eindproduct ten goede. De prefab betonelementen zijn voorzien van KOMO-KIWA productcertificaat. Aan de hand van het ontwerp van de hoofdconstructeur stelt Vroom funderingstekeningen op. Hierna berekenen we de wapening, die we in de elementen tekenen.

Prefab funderingsbalken worden toegepast in de woningbouw en utiliteitsbouw en zijn ook uitermate geschikt voor toepassing boven het water, zoals waterwoningen en tijdelijke huisvestingsdoeleinden, waaronder scholen en opvangcentra.

Om de elementen exact te positioneren is nauwkeurige maatvoering nodig. Voor de maatvoering wordt een houten piket geslagen met daarin een draadnagel, die het meetpunt aanduidt. In de heipalen boren we een gat waarin met gebruik van krimparme mortel een stek verlijmd wordt. De heipalen worden voorzien van een tijdelijke kartonnen bekisting. Hierin markeert de stelleur met gebruik van de laser de aanleghoogte van de funderingsbalk. Daarna vult de stelleur de bekisting tot aan de markering met gietmortel, die vlak uitvloeit. Twee stelleurs en een mobiele kraan monteren de prefab funderingsbalken. 

Prefab maakt het verschil

De vakantiewoningen worden uitgevoerd in achttien verschillende typen, variĆ«rend in omvang van twee tot twintig persoonswoningen, voorzien van luxe wellness-faciliteiten. Het variĆ«rende karakter komt verder tot uiting in de gevel door de toepassing van metselwerk, keimwerk of houten gevelbekleding. Daarnaast zien we dit ook terug in de daken, voorzien van dakpannen of riet.

Alle woningen zijn bovendien in 3D uitgewerkt en worden geprefabriceerd in de productiefaciliteit in Goor en bij co-makers middels toepassing van een betonnen casco, prefab daken en gevelelementen. Daardoor kunnen we niet alleen sneller bouwen, maar beperken we bijvoorbeeld ook afvalstromen op de bouwlocatie. Verder zal het volledige resort all-electric zijn, waarbij de energievraag elektrisch ingevuld wordt.

Een tweede woning aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust is immens populair. De 124 recreatiewoningen op Dormio Resort Nieuwvliet-Bad vliegen als warme broodjes over de toonbank en zijn allemaal verkocht. Veel kopers zien de investering in 'stenen' als een gunstige belegging of als veilig pensioenpotje.

Dick Reijnders
Projectleider
Wind tegen is wind mee als je de andere kant op gaat
Startdatum
07-03-2022
Einddatum
03-06-2022
vakantiewoningen
124
meter van de kust
500

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Nieuwvliet-Bad VOF en Dormio Resorts & Hotels
Aannemer
Aan de Stegge en Schokindustrie B.V.
Ontwerp
Dormio
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan