Oostenburgereiland Kavel 6

In Amsterdam maken we DPA-PLUS schroefpalen voor plan Oostenburgereiland Kavel 6, waar woningen voor junioren, senioren en bedrijfsruimte worden gerealiseerd.

Over het project

Op deze kavel in de Oostenburgermiddenstraat komen 150 huurwoningen voor jongeren, 30 voor senioren en een bedrijfsruimte met ook fitness- en recreatieruimten. De ruimten worden verdeeld over een woontoren en twee kleinere (woon)gebouwen. In het seniorengebouw komen ook twee woningen als ‘ogen op de straat’.

De DPA-PLUS schroefpaal is een in de grond gevormd paalsysteem en is grondverdringend. Er is dus nauwelijks sprake van uitkomende boorgrond. De voerbuis wordt trillingsarm de grond ingeschroefd, waardoor geluidsoverlast beperkt blijft. DPA-PLUS schroefpalen kunnen tot grote lengtes geproduceerd worden. Tevens is dit systeem geschikt voor zowel druk- als trekbelasting en kent het een hoge draagkracht.

De 250 DPA-PLUS schroefpalen voor dit project worden tussen de 22 en 25 meter lang.

Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Bron: Aerophoto Schiphol, Marco van Middelkoop
Oostenburgereiland K6 Vroom BV image
Bron: Architectenweb

Historische plek

Kavel 6 ligt op een historische plek. Lang voordat Werkspoor zich op het eiland vestigde was de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) de eigenaar van het eiland en bouwde het hier vanaf 1661 haar schepen. De VOC beschikte in die tijd over zes scheepswerven in Nederland, maar die op Oostenburg was veruit de grootste. Op het eiland in het moeras langs het IJ werd meer dan de helft van alle schepen van de VOC gebouwd. Jaarlijks werden er op de werf op Oostenburg drie spiegelretourschepen gebouwd. Kavel 6 ligt zo ongeveer op de plaats waar de schepen in aanbouw in het dok lagen, de plek waar tsaar Peter de Grote in 1697 vier maanden stage liep.

Oostenburgereiland was daarna het werkterrein van de Werkspoorhallen en diverse bootwerven, met de nodige grondvervuiling tot gevolg. Deze grond is inmiddels gesaneerd. Straks rust dit project op heipalen in een schoon fundament.

Marcel Hoogeweg
Projectleider
Samen is niet alleen
Startdatum
18-03-2022
Einddatum
29-04-2022
woningen
180
palen
250

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Woningcorporatie Stadgenoot
Aannemer
Heijmans Woningbouw B.V.
Ontwerp
HOH Architecten, Urban Echoes, NEXT architects 
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Jerry Mast, bel +31(0)653801548 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan