Nieuwbouw in de Zaanstreek

Voor de in totaal 141 nieuwe woningen in plan Bannehoven in Zaandijk heien we prefab palen en monteren we prefab funderingselementen.

Over het project

Het nieuwbouwplan Bannehoven betreft 59 woningen (blok A, B en C) en 82 appartementen (Blok D, E en F). De volledige fundering in één hand, dat is de kracht van Vroom. En steeds meer opdrachtgevers ervaren het: one stop shopping.

Want wat schakelt dat soepel en wat een winst is er te behalen als de volledige fundering wordt ondergebracht bij Vroom. De bouwtijd op de bouwplaats wordt aanzienlijk verkort. Voor de fundering is minder inzet nodig van personeel: twee man en een mobiele kraan met machinist is toereikend voor de montage.

John Lennon en Elvis Presley

Dáár waar de John Lennonstraat en de Elvis Presleystraat samenkomen wordt het straks goed toeven in Zaandijk.

De nabijheid van de Polder Westzaan, de openheid, de uitzichten: het streeklandschap dringt op een natuurlijke manier door tot in het hart van De Bannehoven. Hier woon je omringd door volwassen bomen en waterpartijen en met centraal in de wijk intieme groene hofjes. De natuur loopt door tússen de woningen en komt via de terrassen, balkons en veranda’s ook bijna ín de woningen. Auto’s zien we niet in het straatbeeld, die staan verdekt geparkeerd en rijden om de wijk heen. Via fiets- en wandelpaden verbindt de wijk zich met haar omgeving.

De officiële handeling, het slaan van de eerste paal, is verricht door Wethouder Wessel Breunesse. Door de eerder geldende coronamaatregelen was het in verband met kort tijdbestek niet meer mogelijk om alle kopers ook uit te nodigen bij dit heugelijke moment. Bij de volgende mijlpaal in het bouwproces worden de kopers uitgenodigd om het glas met elkaar te heffen.

Dick Reijnders
Projectleider
Wind tegen is wind mee als je de andere kant op gaat
Startdatum
28-02-2022
Einddatum
20-04-2022
woningen
141
palen
840

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Woningcorporatie Parteon, BPD Ontwikkeling
Aannemer
T&G Bouwcombinatie B.V.
Ontwerp
Heren 5 Architecten B.V.
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)653801507 of stuur ons een email.

Check onze vacatures hier