Bedrijfspand Brilliant Groep

In Duiven maken we vibro-SD palen voor de fundering van een nieuw bedrijfspand van de Brilliant Groep.

Over het project

Vroom Funderingstechnieken maakt hier ruim 1800 vibro-SD palen met een lengte van 8 meter en een diameter van 180 millimeter.

De in de grond gevormde en grondverdringende vibro-SD (Small Diameters) palen kunnen worden toegepast onder vloeren in bedrijfshallen en onder paalmatrassen. De combinatie paal en vloer leiden vaak tot een economisch ontwerp. De vibro-SD palen worden in een zeer hoge productiesnelheid aangebracht. 

Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Duiven Brilliant Groep Vroom BV image
Bron: HBE Circulaire Bouw

BREAAM

In september is gestart met de realisatie van het nieuwe bedrijfspand. Inmiddels is de bouw in volle gang en wordt er hard gewerkt om het energiezuinige onderkomen met een oppervlakte van 7.000 m2 te realiseren. De verwachte oplevering zal in juni 2022 plaatsvinden.

Dit pand is BREEAM gecertificeerd met als ambitie Outstanding. Dit is de hoogst haalbare kwalificatie voor dit internationale keurmerk. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt zeer duurzame bouwmethoden en materialen. Hiermee wordt objectief meetbaar een zeer duurzaam en deels circulair pand gerealiseerd. Hiermee is het pand energiezuinig, heeft het een lage milieu-impact, is het pand onderhoudsarm en vertegenwoordigt het pand een hogere marktwaarde dan vergelijkbare niet-gecertificeerde projecten. Belangrijke kenmerken: 

  • Het pand wordt volledig in BIM gemodelleerd. Hiermee worden faalkosten en onnodig materiaalverspilling maximaal voorkomen.
  • Er is een inkoopstrategie opgesteld, waarmee de impact van materialen op het milieu zo laag mogelijk wordt gehouden met een LCA (Levenskosten Cyclus Analyse) voor elk element
  • Al het in het project toegepaste hout is aantoonbaar gecertificeerd voor duurzame bosbouw
  • Er wordt een duurzaamheidsmanager aangesteld om doelen te stellen en de voortgang daarvan te bewaken tijdens de uitvoering. Hiermee wordt de impact op het milieu tot een minimum gereduceerd
  • Naast energiezuinig wordt er maximaal ingezet op het comfort en de gezondheid van de toekomstige gebruiker. Hierbij valt te denken aan strenge daglichtnormen, inpandige klimaateisen en het verbod op het gebruik van middelen die vluchtige organische stoffen bevatten
Leon Klaassen
Projectleider
Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Startdatum
25-10-2021
Einddatum
14-11-2021
m2 oppervlak
7000
palen
1856

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Brilliant Groep B.V.
Aannemer
Greveling Betonvloeren B.V.
Ontwerp
HBE Circulaire Bouw
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Check onze vacatures hier