Windpark Nij Hiddum Houw

Op één van de beste windlocaties van Nederland ontwikkelen Windpark Gooyum-Houw en Vattenfall "Windpark Nij Hiddum-Houw". De zestien oude windmolens die in het gebied stonden zijn deels verwijderd en worden vervangen door krachtigere exemplaren.

Over het project

Voor Windpark Nij Hiddum Houw in Cornwerd maken we vibropalen voor de fundamenten van de nieuwe windturbines. Elk fundament wordt met 44 palen met een lengte die varieert van 23 tot 38 meter gefundeerd.

Bron: Wikipedia

Indrukkende afmetingen en vermogens

De nieuwe windmolens meten een tiphoogte van 177 meter, een ashoogte van 109 meter en een rotordiameter van 136 meter. Ze leveren een vermogen van 4,65 megawatt per turbine. Hiermee draagt dit nieuwe windpark bij aan de doelstelling van de provincie Fryslân voor het opwekken van 170.000 MWh/j windenergie.

Direct omwonenden van het windpark, inclusief alle inwoners van Cornwerd, krijgen een vergoeding zonder tegenprestatie. Ook krijgen Zurich en Wons een vergoeding voor hun inwoners. Daarnaast kunnen omwonenden ook investeren in het windpark zelf. Tot slot komt er een fonds waaruit projecten in de omgeving kunnen worden gefinancierd.

Martijn Steenstra
Projectmanager
Samen maken we het
Startdatum
20-08-2021
Einddatum
05-11-2021
Windturbines
9
Palen
396

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Windpark Gooyum-Houw en Vattenfall
Aannemer
K_Dekker Bouw & Infra B.V.
Ontwerp
ABR
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.