34 appartementen “IJgenwijs”

Voor de fundering van dit nieuwbouwproject op het Centrumeiland in Amsterdam IJburg zijn HEK schroefpalen met groutinjectie toegepast. HEK schroefpalen komen vooral in aanmerking voor het funderen van projecten in een bebouwde omgeving of daar waar uitkomende grond of trillingen niet wenselijk zijn.

Over het project

De kenmerken van HEK schroefpalen zijn:

  • Aanpassingen in paalspecificatie tot vlak voor de start van het werk en soms zelfs tijdens het werk nog mogelijk.
  • Kunnen zowel relatief hoge druk- als trekbelasting opnemen.
  • Grondverdringend, hierdoor is de uitkomende boorgrond nihil.
  • Het paalsysteem wordt trillingsvrij en geluidsarm ingebracht door middel van schroeven.
  • HEK schroefpalen kunnen over de gehele lengte met een korf worden gewapend en kunnen daardoor zowel relatief hoge druk- als trekbelasting opnemen.

Centrumeiland: hét zelfbouweiland van Amsterdam

Beschut en toch licht. Robuust, maar ook transparant. Vol karakter, maar ook vriendelijk en gastvrij. IJgenwijs wordt een oase van rust gelegen tussen groenrijke parken aan de rand van de stad.

De bouwwerkzaamheden op Centrumeiland zijn in volle gang. Veel zelfbouwers zijn bezig met de bouw van hun eigen huis. De eerste bewoners zijn in 2020 verhuisd naar het eiland. De komende jaren starten verschillende ontwikkelaars, bouwgroepen en zelfbouwers ook met de bouw van hun nieuwe woningen. We verwachten dat bijna alle woningen en voorzieningen klaar zijn in 2028. Het laatste woonblok wordt opgeleverd in 2029.

De 34 appartementen worden uniek en duurzaam, met een groen hart. Centrumeiland is hét zelfbouweiland van de stad. Er komen zo’n 1.500 woningen, waarvan 70 procent zelfbouw. Op verschillende zelfbouwkavels laten bewoners hun eigen droomwoning bouwen. Daarnaast komen er sociale en middeldure huurwoningen en verschillende voorzieningen zoals een basisschool, kinderdagverblijf, jongerentalentencentrum, horeca, broedplaats, verpleeghuis en passantenpension. Ook komt er een mix aan kleine winkels, bedrijven en kantoren. Het eiland is ongeveer 15 hectare groot. Dat komt overeen met ongeveer 23 voetbalvelden. Dat is in oppervlakte vergelijkbaar met Steigereiland Zuid.

Op de website van de Gemeente Amsterdam staan dronebeelden waarop onze machine ook duidelijk zichtbaar is. Bekijk de beelden hier

Marcel Hoogeweg
Projectleider/projectvoorbereider
Samen is niet alleen
Startdatum
23-08-2021
Einddatum
19-09-2021
appartementen
34
palen
130

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Aannemer
Bébouw Midreth B.V.
Ontwerp
Elephant B.V.
Producten
Materieel

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan