Beton onder hout voor DPG Media

Aan de Van der Madeweg op bedrijventerrein Overamstel in Amsterdam maken we Vibro-combipalen voor het nieuwe bedrijfspand van DPG Media. DPG Media is bekend van onder andere AD, de Volkskrant, Trouw, Parool, Nu.nl en Q-Music.

Over het project

DPG Media verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam Overamstel. Het gaat om een 46.000 vierkante meter groot pand, dat volgens ontwikkelaar Being een van de grootste hybride houten kantoorgebouwen van de wereld wordt. In het gebouw komen verschillende merken en diensten van DPG Media onder één dak. Naast kantoorruimtes, redactievloeren en studio’s omvat het gebouw testlabs, vergaderzalen, sportfaciliteiten, restaurants en een eventlocatie aan het water. Open ruimtes, vides, en terrassen moeten de ruimtelijke beleving en het contact tussen gebruikers bevorderen.

De ambitie voor het gebouw is om een een BREEAM Outstanding-certificaat te behalen, de hoogste duurzaamheidskwalificatie van de Dutch Green Building Council.

Beton onder hout

Een groot deel van de constructie, waaronder de kolommen en plafonds, wordt uitgevoerd in hout. "Bouwen met hout zorgt niet alleen voor een lagere CO2-uitstoot, maar hout draagt ook aantoonbaar bij aan het welzijn van gebruikers", zegt architect en partner bij Team V Do Janne Vermeulen.

Vroom Funderingstechnieken verzorgt met het aanbrengen van 544 Vibro-combipalen dat het indrukwekkende bedrijfspand stevig op zijn fundering komt te staan.

Fred Klaver
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
07-06-2021
Einddatum
16-07-2021
M2
46000
Vibro-combipalen
544

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
DPG Media B.V.
Aannemer
Gebroeders de Koning B.V.
Ontwerp
Team V Architectuur, Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture/Urbanism
Producten

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een email.

Vraag een offerte aan