Nieuwbouw Koninklijke Saan

Voor de nieuwbouw van het nieuwe hoofdkantoor, de technische dienst en opslagfaciliteiten van Koninklijke Saan in Diemen maakt Vroom Funderingstechnieken Vibropalen en DPA-PLUS schroefpalen.

Over het project

Koninklijke Saan heeft momenteel haar hoofdvestiging en een tweede bedrijfsterrein aan de Weesperstraat in Diemen. De hoofdvestiging is meer dan veertig jaar geleden gebouwd. De bedrijfsgebouwen zijn toe aan een grondige renovatie. Bovendien is de verdeling over twee terreinen niet meer ideaal en is de huidige ligging in de directe nabijheid van woongebieden niet wenselijk.

Saan is al sinds de oprichting, bijna 125 jaar geleden, verbonden aan Diemen en wilde graag binnen de gemeente blijven. De gemeente wilde zich inspannen om Saan, dat voor veel werkgelegenheid zorgt en een ruime maatschappelijke bijdrage levert, te helpen bij het vinden van passende huisvesting binnen de gemeentegrenzen. Die is gevonden aan de Overdiemerweg op het terrein van Vattenfall. Voor de bedrijfsvoering van de elektriciteitscentrale is niet alle grond in gebruik.

Twee paalsystemen

Mede door de aanwezigheid van een warmtetransportleiding van Vattenfall in de te bebouwen grond is geadviseerd en gekozen voor twee paalsystemen.

Vibropalen, type HBF zijn zeer geschikt voor projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw, infra en energiesector. Vibropalen kunnen in grote lengtes worden geproduceerd en de levertijd is altijd kort. Voorboren geeft reducties op heitrillingen en toepassing van een geluidsmantel bij de uitvoering geeft een behoorlijke geluidsreductie.

DPA-PLUS schroefpalen zijn een in de grond gevormd en grondverdringend geschroefd paalsysteem. De grond wordt zijdelings verdrongen zodat alleen de boorbuis beperkt vrijkomende boorgrond bevat. De productie is trillingsarm en dat is van belang wanneer wordt geproduceerd nabij belendingen die schadegevoelig zijn door zettingen en/of trillingen.

Fred Klaver
Projectleider
Samen maken we het
Startdatum
14-04-2021
Einddatum
11-06-2021
palen
1700
jaren vakmanschap
125

Feiten & Getallen

Opdrachtgever
Koninklijke Saan B.V.
Aannemer
WBC Bouw B.V.
Ontwerp
KuiperCompagnons

Kunnen we u helpen bij uw project?

Wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u meer weten over onze projecten, producten en of diensten? Neem dan telefonisch contact op met Rob Sman, bel +31(0)299 409 542 of stuur ons een email.

Check onze vacatures hier