Sportcomplex De Nieuwe Meent - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
28 juli 2014

Sportcomplex De Nieuwe Meent

Vroom heeft de opdracht ontvangen voor het funderen van sportcomplex De Nieuwe Meent. De opdracht bestaat uit het aanbrengen van 526 heipalen met een maximale lengte van 5 meter en het snellen van de paalkoppen. De werkzaamheden zullen in week 40 starten.

Het ontwerp

Sportcomplex De Meent is inmiddels 40 jaar oud en dringend toe aan modernisatie en uitbreiding om het tekort aan overdekte sportlocaties in Alkmaar te kunnen verkleinen. De gemeenteraad stemde eerder dit jaar unaniem in met de plannen voor De Meent. Alkmaar is straks dus een modern, innovatief en duurzaam sportcentrum rijker. Op bovenstaande impressie is te zien hoe het vernieuwde sportcomplex er in 2015 uit zal zien. Het oude sportcomplex krijgt nieuwe kleedkamers, een (top)sporthal, diverse sportzalen en een prominente centrale entree. Binnen de nieuwe Meent gaan topsport, breedtesport en recreatiesport straks hand in hand met duurzaamheid en kwaliteit. Er komen ruimtes voor trampolinespringen, turnen, schermen en tafeltennis en schaatsen. Het sportonderwijs wordt in ruime mate bediend en er is commerciƫle ruimte beschikbaar voor commerciƫle huurders en partijen die beoefening van sport direct of indirect ondersteunen. De sporthallen zijn bovendien geschikt voor grootschalige sportevenementen.

De uitvoering

Bouwbedrijf Vaessen BV uit Raamsdonksveer gaat het sportcomplex bouwen. Het bedrijf kwam als winnaar uit de bus na het Europese aanbestedingstraject dat de afgelopen maanden is doorlopen. Leuk detail is dat Bouwbedrijf Vaessen 40 jaar geleden ook de huidige ijsbaan De Meent bouwde.

Medium spr website 165 185 6 5 19
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Sandro Pronk, bel +31(0)299 409 507 of stuur ons een e-mail.