Start mega-ziekenhuis Luik - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
23 juli 2015

Start mega-ziekenhuis Luik

Met vijf funderingsmachines werkt Vroom International Piling de komende weken aan de draagkracht voor het nieuwe Centre Hospitalier Chrétien (CHC). In opdracht van de bouwcombinatie bestaande uit CIT Blaton, BAM Galére, BPC Liége en Moury vervaardigen wij op deze werf ruim 2.300 grondverdringende vibropalen.
Default sam 2944

Het nieuwe ziekenhuis in deelgemeente Glain, bij Luik wordt ongeveer 95.000 m² groot en de nieuwbouw omvat twee vleugels van 200 meter lang met elk zes verdiepingen. In 2018 wordt het ziekenhuis opgeleverd.

Vibropalen

Bij het vervaardigen van de vibropalen wordt een stalen casing met een regelbaar lucht- of hydroblok, de grond in geslagen. Als de casing op diepte is wordt wapening en beton ingebracht. Vervolgens wordt de casing schokkend getrokken. Het heiblok wordt geleid door de makelaar. De casing wordt getrokken door het lierwerk van de machine in combinatie met heien. Het beton wordt ingebracht met behulp van kubels. Deze worden gevuld bij de stationaire mixer en met behulp van de shovel naar de funderingsmachine getransporteerd. De wapening wordt eveneens met de shovel naar de funderingsmachine getransporteerd. De shovel wordt ook gebruikt voor diverse andere doeleinden, zoals schotten leggen en aanvoer ander materiaal, materieel of hulpmiddelen. Momenteel vervaardigen wij ook vibropalen op de werf in Berloz, deze dienen als funderingspalen voor 7 windturbines.

Medium paul bochem a
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een e-mail.