Heiwerk meststoffenproducent voltooid - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
24 maart 2015

Heiwerk meststoffenproducent voltooid

Op 2 april wordt de laatste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe terminal van Vlaeynatie op de Autrichehaven bij Westdorpe in Zeeuws Vlaanderen. Het project is uitgevoerd door twee teams waarbij meer dan 25 kilometer heipaal is aangebracht om draagkracht te verkrijgen voor het enorme magazijn.

Vlaeynatie zal binnen 9 maanden een magazijn met een totale oppervlakte van 32.000 m2 bouwen. Het bedrijf zal in de eerste plaats inpak-, op- en overslagwerk gaan uitvoeren voor kunstmestproducent SQM en het dochterbedrijf Plantacote.

Bijdragen Omroep Zeeland

Productie

Plantacote zal zelf op de Axelse Vlakte zowel premium als standaard gecontroleerde vrijkomende meststoffen gaan produceren. Daarnaast worden meststoffen van SQM vanuit andere productielocaties aangevoerd naar de terminal van Vlaeynatie.

Volgende fase

De nieuwe vestiging zal begin 2016 gereed zijn, de daarop volgende fase staat in de planning voor 2017. Naast producten van SQM en Plantacote zal Vlaeynatie ook voor andere partijen gaan op- en overslaan. De vestiging van de twee bedrijven in Westdorpe zal samen circa 50 banen opleveren.

Medium paul bochem a
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Paul Bochem, bel +31(0)299 409 541 of stuur ons een e-mail.