Prestigieuze opdracht Houthaven - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
5 januari 2015

Prestigieuze opdracht Houthaven

Een 90 meter hoog Pontsteigergebouw verrijst vanaf half 2015 in de Houthaven van Amsterdam. Vroom Funderingstechnieken heeft de opdracht ontvangen voor het aanbrengen van 38 meter lange vibropalen. De uitvoering gebeurt met 4 machines tegelijkertijd vanuit een bouwput in 't IJ. De bouw wordt uitgevoerd door de ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs en Zonen.

Het markante pand komt op de kop van de Pontsteiger, waarvandaan de pont naar Amsterdam Noord vertrekt. In de eigentijdse stadspoort komen in totaal 450 huur- en koopwoningen en verschillende openbaar toegankelijke voorzieningen. Het ontwerp van het gebouw, in de vorm van een poort, is van architectenbureau Arons en Gelauff.

Houthaven

In het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West ontstaat een aantrekkelijke wijk waar mensen kunnen wonen aan het water: de Houthaven. Op de zeven groene, autoluwe wooneilanden komen in totaal circa 2.000 woningen, ruim 70 woonboten en voorzieningen zoals scholen, horeca, en een zorginstelling. Eind vorig jaar is het College van Burgemeester en Wethouders al akkoord gegaan met de opdrachtverstrekking voor de bouw van de Spaarndammertunnel. Hiermee wordt een belangrijke schakel gerealiseerd tussen de Spaarndammerbuurt en de als nieuw woongebied te ontwikkelen Houthaven.

Medium sanne website b
Kunnen we u helpen bij uw project?

Neem contact op met Sanne van Zoeren, bel +31(0)299 409 528 of stuur ons een e-mail.