Met vlag en wimpel geslaagd! - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
21 januari 2020

Met vlag en wimpel geslaagd!

Nederland telt meer dan veertigduizend mannelijke statushouders van 30 jaar en ouder. Zij hebben geen recht meer op studiefinanciering en kunnen geen gesubsidieerde opleiding volgen. Dit maakt het lastig om een baan te vinden. Samen met Stichting de Nieuwe Buren en andere bouw- en funderingsbedrijven zijn wij enkele maanden geleden gestart met het traject: 'vluchtelingen aan het werk in de bouw’.
Default collagemig

De zestien statushouders uit arbeidsmarktregio’s Zaanstreek-Waterland, Groot-Amsterdam en West-Friesland hebben hun praktijkopleiding goed doorlopen. Na een praktijkopleiding van negen weken, waarin ook het VCA certificaat is behaald (in het Nederlands), gaan de statushouders nu vijftien maanden aan het werk bij werkgevers in de bouwsector. De hoogste tijd om alle statushouders in het zonnetje te zetten voor hun prestatie! Op woensdag 8 januari 2020 ontvingen zij feestelijk, in het bijzijn van bedrijven en familieleden, hun certificaat. 

Inhoud praktijkopleiding funderingswerker

De statushouders hebben de opleiding 'Praktijkopleiding funderingswerker' gevolgd bij Trainingscentrum Crescendo. Zij hebben examen afgelegd in VCA Basisveiligheid. Daarnaast hebben ze de cursussen Aanslaan van lasten, Veilig werken met de heftruck en met de hoogwerker, OPM, Funderingstechnieken, Basis lassen en snijden en Medewerker in de funderingsbranche gevolgd.