Vroom geeft toekomstvisie - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
13 juni 2012

Vroom geeft toekomstvisie

Geluidloos, trillingsvrij en onzichtbaar draagkracht realiseren, dat is pas sexy als het om daadkracht gaat.

Dit zegt algemeen directeur Peter Vroom ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het familiebedrijf Vroom Funderingstechnieken. Hij geeft zijn visie op de toekomst in een interview dat is opgenomen in het magazine van de Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF).

Enkele fragmenten uit het interview

Onder leiding van Peter is de tweede generatie Vroom erin geslaagd om van een traditioneel heibedrijf een allround funderingsdeskundige te maken. “Wij zijn met een jeugdig elan begonnen aan een nieuw tijdperk vol uitdagingen en kansen.

Think different

Het jubileumjaar staat in het teken van "door en voor het personeel". Door anders te denken en te doen, bouwde het familiebedrijf een uitstekende staat van dienst op in het funderen. Peter Vroom: "Het Think different bij Apple onder leiding van Steve Jobs bracht innovatie en nieuwe verkoopsuccessen."

Niet zo sexy als Apple

“Het funderingsvak is niet zo sexy als dat van Apple, maar toch…..het is wellicht in de toekomst heel normaal om daadkracht onhoorbaar, geruisloos en onzichtbaar om te zetten in draagkracht.” Peter Vroom sluit niet uit dat er technieken ontwikkeld worden waarbij er geen funderingsmachine en funderingspaal meer aan te pas komt. Het funderingsvak is al een heel eind op de goede weg. “Eerst wilden ze ons niet meer horen, daarna niet meer voelen en straks willen ze ons niet meer zien.” Geluidsarme en vrijwel trillingsvrije funderingstechnieken behoren al enige tijd tot de gangbare mogelijkheden. Feitelijk is wat Vroom Funderingstechnieken maakt al onzichtbaar en zit meestal onder het maaiveld. 

Ontelbare Vroom palen

De afgelopen 50 jaar zijn ontelbare Vroom palen in onze aardbodem aangebracht. Zij garanderen draagkracht onder de meest uiteenlopende bouwwerken. Onder leiding van Peter Vroom is de tweede generatie Vroom erin geslaagd om van een traditioneel heibedrijf een allround funderingsdeskundige te maken. “Wij zijn met een jeugdig elan als dé funderingsdeskundige begonnen aan een nieuw tijdperk vol uitdagingen en kansen.”

Internationaal

In een veranderende markt zien de vijf nazaten van de oprichters juist nieuwe kansen. “En die kansen grijpen wij,” stelt Peter Vroom. Hij vertelt dat Vroom al langer binnen en buiten Nederland voor buitenlandse opdrachtgevers werkt. Projecten worden aangenomen en uitgevoerd in België, Duitsland, Polen en nu ook in Marokko. 

Duurzaam ondernemerschap

Vroom heeft een goede staat van dienst opgebouwd. Opdrachtgevers hechten aan leverbetrouwbaarheid, inventiviteit, kwaliteit en garanties. “Zij willen de zekerheid hebben dat alles binnen de gestelde tijd goed wordt uitgevoerd en opgeleverd. Onze doelstelling is om de beste prijs/kwaliteitverhouding te leveren. Dan kun je niet altijd de goedkoopste zijn, zo simpel is dat.”

Daadkracht in draagkracht

Vroom hanteert de slogan 'Daadkracht in draagkracht' om verschillende redenen. Waarmaken wat je zegt te gaan maken, daar draait het om. "Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons 50-jarig jubileum geheel in het teken staat van onze medewerkers. Dankzij de inzet van gemotiveerde mensen hebben wij deze mijlpaal bereikt.”

Denken in concepten

“Met ons denken in concepten vergroten wij de kans dat dit andere opdrachtgevers opvalt en wij ook gevraagd worden om hele andere projecten te realiseren.” Vroom Funderingstechnieken is al actief in de infrastructuur, de telecommunicatie en energiewereld en nu komt daar de offshore bij.

Wie de jeugd heeft......

De tweede generatie Vroom is begonnen aan een nieuwe periode in de geschiedschrijving.
Het funderingsvak is springlevend en biedt jonge mensen een toekomst. "Jongeren die van aanpakken weten, leergierig in de praktijk zijn, van werken in de buitenlucht houden en natuurlijk niet te beroerd zijn om vroeg uit de veren te gaan, biedt onze funderingsbranche een interessante optie om carrière te maken."