Feestelijke paal JT Bioscoop Alkmaar - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
14 november 2014

Feestelijke paal JT Bioscoop Alkmaar

Vandaag is op feestelijke wijze de eerste paal geheid voor de bouw van de nieuwe bioscoop. Krachten waren gebundeld toen de 8 mannen de eerste paal in beweging brachten. Deze paal is de officiële start; het echte heiwerk vangt begin 2015 aan.

Bezoekers kunnen straks onder de bioscoop, met filmhuis én casino parkeren. Het pand beslaat de hele kavel tussen de Pettemerstraat en de Zijperstraat en kijkt richting de binnenstad. Aan de kanaalzijde komt een verhoogd terras. Naast de bioscoop is een plekje gereserveerd voor Podium Victorie, zodat er op de kavel van het voormalige Vegro-terrein een waar entertainmentblok ontstaat.

Nieuwe technieken

De bioscopen van nu zijn anders dan vijf jaar geleden. Met name de techniek van het geluid is enorm verbeterd. Het paradepaardje is dan ook de grote zaal met 430 zitplaatsen waar het nieuwste geluidssysteem Dolby Atmos hoorbaar zal zijn. Deze nieuwe innovatie op het gebied van bioscoopgeluid zorgt voor een zeer intense geluidsbeleving vanwege de vele speakers die overal in de zaal hangen. Als het in de film regent, dan komt bijvoorbeeld het geluid van de druppels echt van boven.