Vroom op Betondag 2011 - Vroom Funderingstechnieken
Img 07
17 november 2011

Vroom op Betondag 2011

Op de druk bezochte Betondag 2011 toonde Vroom in haar stand enkele van de recente infraprojecten. Daarin worden steeds vaker de geluidsarme en trillingsarme funderingstechnieken ingezet.

Op de Betondag 2011 toonde Vroom Funderingstechnieken recente infraprojecten waarin diverse typen paalfunderingen zijn gerealiseerd. Bij geluidsschermen worden steeds vaker de geluidsarme en trillingsarme funderingstechnieken ingezet.

Gaat het om ”Daadkracht in draagkracht” bent u bij Vroom Funderingstechnieken aan het goede adres.
In de 50 jaar van ons bestaan zijn wij uitgegroeid tot een allrounder in paalsystemen en prefab funderingsconstructies. Vanuit een brede expertise op funderingsgebied profileren wij ons als dé funderingsdeskundige. Vaak worden wij in een vroeg stadium betrokken bij complexe en specialistische funderingswerkzaamheden.

Vroom Funderingstechnieken realiseert traditionele en moderne paalsystemen. Wij zetten steeds vaker de trillingsvrije en geluidsarme productietechnieken in voor infraprojecten, met name voor het funderen van geluidsschermen.
De nieuwe geluidsschermen langs de A12 zijn gefundeerd op betonschroefpalen. Wij zijn in staat om veilig, snel en zonder geluidsoverlast te produceren. Ons vakmanschap, improvisatietalent en een strakke planning komen goed van pas op deze moeilijk bereikbare en krappe bouwlocaties langs de snelweg.

Voor geluidsschermen langs de A74 zijn zowel betonschroefpalen, buisschroefpalen als prefab betonpalen geproduceerd.

Bij Raamsdonkveer hebben wij elke betonschroefpaal voorzien van een H-profiel dat exact gesteld is op de gevraagde X- en Y-coördinaten. Langs de A7 zijn eerst de prefab betonpalen geheid en daarna ook de prefab voeten en plintstukken voor het scherm geleverd en gesteld.

Buisschroefpalen voor schermen en kunstwerken kunnen worden voorzien van zware wapeningskorven over de volle lengte. Deze worden doorgaans met een trilblok ingebracht.

In Diemen zijn drie combiwanden op rij gerealiseerd die hoofdleidingen van het elektriciteitsnet veilig op hun plaats houden. Voor het inheien van de stalenbuispalen (lengte 27-34 m en doorsnede 559/610 mm) is zwaar materieel en een speciale mal ingezet. Tussen de buizen zijn de damwandplanken de grond ingetrild.