60 jaar Vroom: 1988 - 1995

Dit jaar bestaat Vroom 60 jaar. Wij zullen hier regelmatig onze rijke geschiedenis laten zien aan de hand van beeldmateriaal uit die tijd en de duiding van onze geschiedenis in feiten, cijfers en anekdotes.
60 jaar Vroom 1988 - 1995 Vroom BV image
60 jaar Vroom 1988 - 1995 Vroom BV image
60 jaar Vroom 1988 - 1995 Vroom BV image

Vanaf 1990 treedt de nieuwe generatie Vroom tot het familiebedrijf toe, vijf in totaal. Op een ongebruikelijke wijze laat Klaas Vroom de jonge garde van Vroom binnen de familie zich de praktijk van de funderingsbranche eigen maken. In de prut, achter de panschop, onder de stelling of op de bouwvergadering. De nieuwe generatie moet het zelf verdienen en krijgt niets cadeau.

Na de succesvolle introductie van de in de grond gevormde vibropaal, is het de beurt aan de DPA-paal, een in de grond gevormde en grondverdringende betonschroefpaal. Het aanbieden van prefab funderingsbalken is een logische volgende stap. En uiteraard behoudt Vroom graag een voorsprong op andere funderingsbedrijven.

De mensen van Vroom vormen nog steeds een hecht team. Klaas Vroom stelt wel dat de ongelooflijke inzet van de heiers in de traditionele systemen er vooral debet aan is geweest dat in de afgelopen jaren alle vernieuwingen gedragen konden worden. Uitbreiding van het leveringsprogramma na 1991 blijft zijn devies. Het funderen vanaf de zandplaat tot aan vloerhoogte ziet hij al als realiteit voor de komende jaren. Milieutechnische vraagstukken vragen en krijgen meer aandacht. Vroom zal de verdere ontwikkeling van vriendelijkere heisystemen ruim baan geven. De buitenlandse markt lijkt ver weg, maar komt dichterbij en is zeker het verkennen waard. Ondanks dat er sprake is van een krimpende bouwmarkt, heeft Klaas Vroom alle vertrouwen in de toekomst.

Doorgaan in de geest van de oprichter

Vlak na de bouwvakvakantie in 1994 wordt Klaas Vroom opgenomen in het ziekenhuis. Hij overlijdt op 56-jarige leeftijd. Het is een zware slag voor de familie en het verlies komt ook keihard aan bij alle werknemers, met name bij de generatie machinisten en heiers van het eerste uur. Iedereen kent de oprichter van het bedrijf als een man voor wie geen zee te hoog gaat. En Klaas stond altijd voor iedereen klaar en heeft de firma door alle moeilijke perioden heen geloodst. Hij heeft zich welhaast dag en nacht ingezet voor het voortbestaan van het familiebedrijf en niet in de laatste plaats voor het bij elkaar houden van de groep. 

Doorgaan in de geest van Klaas Vroom, het gebeurt vanzelfsprekend en tot op de dag van vandaag. Vroom zijn we samen. 

Check onze vacatures hier