Vroom in Grond/Weg/Waterbouw

Grond/Weg/Waterbouw is het platform over civiele techniek en infrastructuur. In de eerste editie van het magazine van dit jaar is een themaspecial over funderingstechnieken opgenomen. Vroom heeft hier ook een bijdrage aan geleverd met een artikel over onze projecten in de infrastructuur.

Door de jaren heen is Vroom Funderingstechnieken van een heibedrijf uitgegroeid tot een heuse kennisorganisatie. De kennis en ervaring worden door opdrachtgevers erkend, waardoor Vroom in een vroeg stadium betrokken wordt en mee mag denken om een plan zowel economisch als uitvoeringstechnisch haalbaar te maken. De engineeringsafdeling adviseert bij een ontwerp en rekent de aangeboden funderingsconstructie door, berekent het grondmechanisch draagvermogen en geeft technische adviezen op het gebied van paalsystemen en uitvoering. Dat gaat veel verder dan alleen het financieel doorrekenen van een aanvraag.

Innovatie in de sector

De infrasector staat over het geheel bezien al wat langer onder druk door PFAS- en stikstofperikelen en die onzekerheid zal de komende jaren waarschijnlijk nog wel aanhouden doordat gemeenten, provincies en rijksoverheid door de coronacrisis minder financiële middelen hebben voor grote investeringen. Uiteraard weet niemand wat de gevolgen zijn van de coronapandemie op de wat langere termijn. De bouw van grote windmolenparken op land en zee ter vervanging van traditionele elektriciteitscentrales en ter vervanging van oude windmolens met een lagere capaciteit daarentegen, is een ontwikkeling waarvan Vroom verwacht dat deze zich de komende jaren wél zal voortzetten. De ontwikkeling en bouw van datacenters en distributiecentra zal met de technologische voortgang en gewijzigde logistieke processen naar verwachting voorlopig niet afnemen. Vroom heeft hiervoor uitermate geschikte funderingstechnieken, waaronder het palenmatras, die reeds veelvuldig worden toegepast in dit marktsegment.

Lees het hele artikel hier online: https://bit.ly/3rDZXvy