Over Vroom

Referenties

Wij zijn trots op onze opdrachtgevers en het partnership dat wij op verschillende gebieden hebben ontwikkeld. We laten onze klanten graag aan het woord, want zij weten als geen ander hoe wij ons werk doen.

“Ik ben zeer positief over deze manier van bouwen.”

Dirk Tijsen, uitvoerder Hecon Bouwgroep.

Aan het Westeinde in Oostzaan realiseert Hecon Bouwgroep een nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Cor Voet met een vloeroppervlakte van 2900 m2. Samen met Hecon heeft Vroom Betonbouw een funderingssysteem ontwikkeld, waarbij de ankers voor de staalconstructie al in de fabriek in de prefab funderingselementen zijn gesteld en gestort.


Tijdens de bouwwerkzaamheden werden wij hartelijk ontvangen door Dirk Tijsen, uitvoerder van Hecon. In een rondleiding op de bouw hebben wij de geplaatste prefab funderingselementen bekeken, waarop inmiddels de staalconstructie is gemonteerd en de vloer er overheen is gestort. Elf weken na start van de fundering was de dakdekker al bezig en waren de gevels voor 90% gesloten. 

“In de eerste dagen maak je veel productie”

Dirk geeft aan dat je snel productie maakt, omdat alles al prefab uit de fabriek komt. Er is dus geen sprake van handelingen als PS-kisten stellen en wapening vlechten. Droogtijden op de bouw zijn verleden zijn. Omdat er aanpassingen in het ontwerp zijn doorgevoerd, heeft dit ertoe geleid dat er meer stelmogelijkheden zijn, waardoor de ankers in de fabriek exact op maat zijn gemonteerd. “Het contact tussen de ploeg en de projectleider verliep goed,” geeft Dirk aan. “In de eerste twee dagen maak je veel productie. In die tijd is de volledige fundering van ongeveer 400 strekkende meter neergelegd. Daarna is het een kwestie van fixeren,” geeft Dirk aan, “Ik ben zeer positief over deze manier van bouwen.” Wat Dirk betreft mag dit systeem op een volgend project weer worden toegepast.