Over Vroom

Robert Brugman, projectleider bij Homines Bouw

Voor de fundering van de nieuwe bioscoop CINEMA en entreegebouw aan de Koivistokade in Amsterdam werden vibropalen geheid. “Dat was niet het eerste uitgangspunt”, zegt Robert Brugman, projectleider bij Homines Bouw uit Amsterdam. De levertijden van prefab palen was echter dusdanig lang, dat we problemen zouden krijgen met de planning. En dus moesten we uitkijken naar een ander paalsysteem. Niet toevallig kwamen we bij Vroom terecht. Zij hebben ons direct geholpen.”

"De jongens buiten maken het waar."

Snel schakelen

Homines Bouw heeft een voorliefde voor complexe projecten in de Randstad. Waar andere aannemers zich vaak verschuilen achter de opdrachtgever, trekt de Amsterdamse aannemer liever de eindverantwoordelijkheid naar zich toe. In het verleden hebben Homines Bouw en Vroom Funderingstechnieken vaker samengewerkt. “We hebben ook wel eens een andere zienswijze gehad, maar dat heeft de huidige samenwerking niet in de weg gestaan.” Dat de twee partijen elkaar nu opnieuw tegenkwamen in het offertetraject en dat daarin door Vroom snel en professioneel is opgetreden wordt door Brugman bevestigd. “Omdat de offerte aan de verwachtingen voldeed, op tijd én meteen duidelijk was, konden we snel met elkaar schakelen. Het werk werd in de planning opgenomen en kort daarna startten we met de uitvoering.”

Bij Vroom proberen we verkoop, advies, planning, werkvoorbereiding en uitvoering altijd goed op elkaar aan te laten sluiten, waardoor weinig tijd verloren gaat en zoveel mogelijk kennis van het project wordt doorgegeven aan de volgende fase in het traject.

Brugman: “Ik stuurde een email aan Rob (verkoopleider Vroom, red.) met de tekst: ‘Ik wil je even laten weten dat wij blij zijn met de samenwerking met jullie projectleider Marcel, machinist Niels en zijn team. Je kan een goed verhaal hebben in het voortraject, maar het zijn de jongens buiten die het waar moeten maken.’

"We hebben in het werk twee keer een buis moeten vervangen en één keer het project tijdelijk moeten stilleggen omdat het heien van de vibropalen, ondanks het toepassen van een geluidsmantel, toch net iets teveel geluidsoverlast veroorzaakte bij een belangrijk evenement om de hoek. Dan is het fijn om te zien hoe flexibel iedereen daarmee omgaat. Ik noem toch ook één verbeterpunt en dat is de laagwatertoeslag die ons achteraf in rekening werd gebracht en waardoor ik toch enigszins werd verrast. Dat had ik liever eerder gehoord. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hier met elkaar ook uit zullen komen. Als ik Vroom een rapportcijfer mag geven, is dat een 9. In het voortraject, tijdens de uitvoering en bij de afronding is steeds zeer vakkundig en flexibel opgetreden.”

Hei-taal staat niet in het woordenboek

Op de vraag of Brugman nog zaken zijn opgevallen tijdens zijn bezoek aan de bouwplaats, vertelt hij dat het hem altijd enthousiast maakt als hij ziet hoe de mensen in zo’n team met elkaar samenwerken. “Een klein knikje met het hoofd, een voetje naar voren of vier vingers die subtiel, in kleine stapjes naar de handpalm toe bewegen. De mannen spreken een eigen taal, zonder woorden. Ze helpen elkaar met alles en weten precies wie, wat en op welk moment nodig heeft. Daarnaast zijn alle PBM’s op orde, de bedrijfskleding is keurig verzorgd en op die manier vertegenwoordigen zij in alles het bedrijf zoals dat vanuit Vroom  gewenst is, kan ik me zo voorstellen.”

Vraag een offerte aan