15 dwellings, Plan van Dis development - Vroom Funderingstechnieken
Default foto 08 04 2020 14 36 28 hp

15 dwellings, Plan van Dis development

The picturesque 'Plan van Dis' project is being developed in Broek in Waterland. 15 lovely dwellings on an island at the edge of the village. The development and building work for the project is being overseen by Mercuur, from Purmerend. Given the difficulty of access to the site, they asked us to create a prototype in pre-cast concrete, with piles, foundation beams and cellar.

Broek in Waterland, de naam verklapt het al, slappe grond bestaande uit veen met veel water. De wegen naar het project toe hebben daar ook last van en hebben daarom een gewichtsbeperking. Om binnen de beperkingen te vallen is de heimachine deels gedemonteerd en zij de vrachten met prefab betonpalen en funderingsbalken niet helemaal vol geladen. Het resultaat mag er zijn, we kijken uit naar de verdere samenwerking met Mercuur.

Plan van Dis

De woningen zijn ontworpen in de karakteristieke Broeker bouwstijl. Daken bedekt met keramische dakpannen, gevels met veel hout, hier en daar wat baksteen en sierlijk getimmerde dakgoten maken deze bouwstijl zo geliefd. Plan Van Dis bevat een verscheidenheid aan vormen zoals landhuizen, een stolp en een hooihuisboerderij met voorhuis en kaakberg.

Default spr website 165 185 6 5 19
Can we help you with your project?

Contact Sandro Pronk. Dial +31(0)299 409 507 or send us an e-mail.